lauantai 15. toukokuuta 2010

Silloin ennen...

...vietimme lapsuuden kesät ja joulut mummon ja vaarin luona sukulaisten kera. Kävin kuvaamassa muutamia yksityiskohtia isäni lapsuudenkodista.


Vaarini ikivanhat Reinot, hänen tekemä halkolaatikko ja jakkara. Ennen maalla tehtiin paljon itse. Muistan tuon jakkaran olleen eri värinen 60-70 luvun valokuvista ennen syntymääni ja myös 80-luvulla jakkara oli toisen värinen kuin nykyään! Jakkara on todiste siitä, että maalilla kalusteet elävät elämäänsä vuosikymmenistä toiseen.


Liesi ja leivinuuni. Olen aina tykkännyt näiden koristeellisista ja tyylikkäistä muotoiluista.


Mummo antoi jauhaa tuolla kahvimyllyllä mm. kuivatettuja appelsiinin kuoria maustekakkujen maustamiseen. Se oli kivaa puuhaa ja muistan vieläkin miten raikas tuoksu jauhetuista kuorista lähti!


Tyylikäs pöytävalaisin


Oranssi retro-valaisin sai aikoinaan mummon uudistuskäsittelyn omatekemällä virkatulla pitsillä.


Mummo on virkannut hienot tyynynpäälliset joskus 70-luvulla. :)


Mummolassa on "aina joulu", tähän kynttilän jalkaan mummoni on tehnyt leivin/voipaperista mansetit.


Tämäkin suojelusenkelitaulu on "ikivanha". Kuva on juurtunut mieleeni jo ammoisilta ajoilta, kun serkusten kanssa nukuttiin mummolassa patjoilla lattialla sisaruspedissä. Mummo opetti iltarukouksen niin monta kertaa ettei se ole vielä ainakaan päässyt unohtumaan. ;) Levolle laske luojani, armias ole suojani... jne. Monien tuttu iltarukous.


Sokerina pohjalla kuva veljeni 30 vuotta vanhoista hiekkaleluaarteista. Nämä löytyivät mummolan aitasta, paljon Plaston 80-luvun traktoreita ja kuorma-auto! Lisäksi veljeni koulussa tekemä sininen puuauto, jonka pohjassa on lyijykynämerkintä kolmas-luokka ja vuosi 1988. Nämä enon aarteet tuotiin mökille nyt tyttöni leikkeihin. :)

Ihanan lämpimiä päiviä toivottelen teille kaikille!

8 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Samaa tunnelmaa kuin minun mummolassani,jota ei enään tosin ole.
Tulee ihan lapsuus aika mieleen.

Hienoja kuvia.

Jaana Kristiina kirjoitti...

Ihanat muistot ovat jääneet elämään.Minäkin muistan eniten mummolassa vietetyt kesät ja mukana tulleet muistot.
Tuo voipaperista tehty kynttilä mansetti on kyllä ehdoton idea.Siihen aikaan ei ollut näitä nyky päivien hienouksia.Mutta kekseliäisyyttä löytyi rakennella
koristeita.
No,mukavaa kesä iltaa teille sinne!

MaMMeli kirjoitti...

Ihania aarteita, mutta arvokkain aarre on tuo mummon opettama iltarukous <3

Eva-Liisa kirjoitti...

Kylläpä onkin tutun näköistä. Lapsuudessa meillä oli samalaista. Oi kun muistot nousee mieleen niin elävästi. Kiitos tästä kuva pläjäyksestä sinulle.

Wilhelmiina kirjoitti...

Voi mitä tunnelmia :)
Mekin vietettiin ennen lapsuudet mummolassa mutta tuntuu ettei nykyään enää ole sitä. Mummot on niin kiireisiä ettei ne jouda tai sitten jo niin vanhoja etteivät jaksa.
Kaunista sunnuntaita!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Osin on tuttua mummolatunnelmaa minullekin :) Muistelen, että meillä oli tuollainen oranssi lamppu ihan omassa lapsuudenkodissani vanhempieni makuuhuoneessa. Missähän se nyt mahtaa olla...

Nicole kirjoitti...

Ihania nostalgisia kuvia! Niin tuttuja ja turvallisia jotenkin.

Mukavaa viikkoa!

Nicole

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Ihanaa nostalgiaa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...