maanantai 14. kesäkuuta 2010

Vaahtokarkkeja ja pihajuttuja


Viikonloppuna minulla oli ilo ja kunnia osallistua ystäväni polttareihin! Olipa huippukivat mökkipolttarit vuokramökillä 10 naisen kesken. Syötiin hyvin, saunottiin morsiustaikojen kera sekä lilluttiin paljussa ja poreammeessa. Niin rentouttavaa ja mukavaa! Hääjuhlat ovat sitten juhannuspäivänä, olen yksi kaasoista ja minun juhlamekko on vielä jossain kaupan rekissä... Tulee pian kiire löytää joku kolttu päälle. ;)

Viime viikolla jäi blogipäivitykset tekemättä kokonaan. Olin kuumeessa ja vatsataudissa! Yäk! Kyllä meni monta päivää täysin harakoille, mutta muutaman pihakuvan sain otettua. Tässäpä näitä:


Keltapäivänlilja kukkii pihassamme ensimmäistä kertaa! Olen tuonut kasvin vahingossa muiden perennojen mukana vanhempieni mökiltä. Pitkään sitä ihmettelin mikähän heinä se on ja meinasin sen jo kaivaa perennapenkistä pois kunnes lehtien muoto vaikutti jotenkin niin erilaiselta kuin muut. Onneksi en kitkenyt sitä rikkaruohona pois. :)


Paljon nuppuja! Ihanaa.


Lehtosinilatva kukkii myös.


Lehtosinilatva koko komeudessaan.


Alppiruusu aloittelee kukintaa.


Salaatti- ja yrttimaalla näyttää tältä. Kuva on torstailta, viikonloppuna tuli runsaasti vettä taivaalta ja nyt maanantaina kaikki näyttää jo paljon suuremmalta.


Villiminttu on niin villi, että eristin sen punasaviruukkuun ja kaivoin ruukun yrttimaan joukkoon. Muuten tuppaa leviämään liikaa joka paikkaan.


Oreganosta saa jo satoa.


Paju on kaunista. Ihanaa viikkoa kaikille!

10 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Voi ihania puutarhakuvia. Viikonlopun sade teki tosiaan ihmeitä. Eilen oli kiiruhdettava harventamaan porkkanapenkkiä, kun olivat niin kovasti venyneet. Nurmikkokin kasvaa niin että saa olla yhtenään leikkaamassa.

Sain keväällä lehtosinisalvan naapurini äidiltä ja odotin sitä juuri kukkaan kunnes eilen poikani tuli koko nipun kanssa tuomaan äidille kukkia.... ensivuonna sitten, jos joku muu ei ehdi väliin :/

Aliisa kirjoitti...

Ihanan kesäisiä kuvia. Meillä ollut vielä öisin niin viileää, että kasvu odottelee vielä hieman. Herkullinen kuva vaahtokarkeista. Nam! Kivaa viikkoa!

-Jassu- kirjoitti...

Upeita kuvia!
Meillä on päivänliljat vieläkin nupussa, lieko ollenkaan avautuvat.

Lezzie kirjoitti...

Meillä ei vielä tuo keltapäivänlilja kuki, koska olemme vähän pohjoisempana. Sinullahan on kasvimaa jo täydessä vauhdissa. Vau!

Jaana Kristiina kirjoitti...

Kiva,että olet jo parantunut:)
Sinulla on tosi kauniita ja hyvin hoidetun näköisiä kukkia piha pullollaan!
Mukavaa viikkoa:)

Onnesta Unelma kirjoitti...

Kauniita kuvia ja niin hyvin hoidetun näköinen kasvimaa :) Mukava olisi itsekkin kokeilla jotai yrttejä, sisälle laitoin ruukkuihin keväällä basilikaa yms, mutta sato ei ollut kovin tuottoisa!
Mukavaa viikonalkua, toivotaan lämpöä!

Anis kirjoitti...

Ihanalta näyttää kasvimaanne. Itse vasta kylvin porkkanat ja salaatit. Yrttejä ei tänäv uonna ole muita kuin ruohosipuli.

Johanna Rintanen kirjoitti...

Mahtavan rehevä kasvimaa jo sinulla. Ja nuppuja totisesti tuntuu olevan. Upeita kuvia ja kivaa tunnelmaa

Miia kirjoitti...

Kurjaa, että olet sairastellut. Toivottavasti tämä viikko jatkuu mukavammissa merkeissä. Ihania kuvia pihamaalta.

Eva-Liisa kirjoitti...

Shampanjaa ja vaahtokarkkeja!!

On varmaan olleet ikimuistoiset polttarit. oikein ihanaa hääjuhlaa juhannuksena.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...