torstai 22. huhtikuuta 2010

Mitä tuolla pihalla pilkottaa?Keltaiset krookukset tuovat valon kevätpihaan! :)


Narsissin päät kurkistavat.


Alppiruusu lupailee nupuista päätellen kaunista kukintaa.


Scillojakin nousee jo. Ihan piti jo alkaa muistelemaan mitä kaikkea mihinkin syksyllä piilottelin, nyt on kiva jännittää, mitä mistäkin nousee!


Eilisellä vaunulenkillä poikkesin hieman poluilta... Cafe Latte Spirit -puotiin jälleen. Tuollainen kastelukannu oli ollut jo "must to have" -listallani pitkään. Tulee kalliita vaunulenkkikilometrejä, kun "eksyy" lenkkipoluilla. ;) Ulkokuvat otin eilen, tänään on satanut lähes koko päivän!


Muutamia siemenpusseja avomaalle kylvettäväksi olen jo hankkinut ja jotain koetan myös esikasvattaa. Yrttimaan repertuaariin kuuluvat myös basilika, minttu, oregano ja ruohosipuli.


Laventelia esikasvatuksessa. Samoin hitaasti itävä rosmariini itää jo viinirypälerasiasta tehdyssä minikasvihuoneessa! :) Rosmariini on ollut vaikea kasvatettava... saas nähdä, mitä tuosta tulee tänä vuonna.


Vielä saa tämä pienokainen kasvaa...


...paprikaa tulee paljon, ystäville jaettavaksi asti, jos hyvin käy. Tässä kuvassa vain muutama maitopurkkitaimi näkyvissä. Kannu Jaanan kirstusta Kuopiosta. Pääsiäisreissun ostoksia.


Nuukuusviikosta on ollut puhetta useammassa blogissa ja tuonpa tähän topiciin oman korteni kekoon. Arvatkaapas, kummasta liikkeestä menen ostamaan yllä olevan tuotteen? Tämä kuva on Tarjoustalon esitteestä...


...ja tämä kuva on Plantagenin kesä 2010 -esitteestä. 11 euroa on aikamoinen hintaero vai mitä? :)

http://pihaklubi.k-rauta.fi/
Tällaisen bongasin ja ajattelin laittaa tänne teillekin vinkiksi. Liity samalla K-raudan Pihaklubin jäseneksi ja saat Viherpiha-lehden näytenumeron!

Kiitos teille kaikille lukijoille ja kommentteja jättäneille erityisen lämpimät kiitokset! Teitä on jo paljon, 60! :) Seuraava postaus tuleekin sitten olemaan tämän blogin ensimmäiset arpajaiset, joten kuullaan taas!

9 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Ihanaa aikaa tämä kevät, kun voi bongailla kaikenlaisia kukkasia ja niiden alkuja :) Meillä krookukset ovat vieläkin ihan "Totoron korvilla", mutta scillat kukkivat.

Tuo minikasvihuone onkin hyvä idea! Meillä on samoin laventelia ja paprikaa kasvamassa, mutta rosmariinin ajattelin ostaa valmiina "puuna".

Keväistä, ja toivottavasti pian aurinkoista, loppuviikkoa!

Jonna kirjoitti...

Vastiksella :) Kiva kun kävit blogissani ja otit osaa arvontaan! Tulehan toistekkin! Mukavaa iltaa ja mitä ihanaa siltä pihalta jo pilkottaakan :) Kevät <3

-Jassu- kirjoitti...

Ei voi olla totta, onko teillä jo kukat noin pitkällä!? Meillä korkeintaa hiukan nenänpäätä mullasta näyttävät. Tänäänkin oli taas niin hyytävän kylmää ja pikkuisen luntakin tihkusi, onneksi sentään suli saman tien.

sarppa kirjoitti...

Kauniit krookukset!Meillä ei vielä krookukset kuki,mutta ei mene enää kauaa!:)

Alppiruusu on todella kaunis.Itsekin siitä haaveilen!:)

Mari kirjoitti...

Niin ihanaa aikaa tämän kevään vaihe,kun oikeesti alkaa jotain maasta näkymään. Kiitos muistutuksesta, että siemeniä olis aika kylvää, aikoja sitten ostetut laventelinsiemenet odottaa istuttamistaan.

Eeviregina kirjoitti...

Ihanasti jo kevätkukat nousee pihalla! Meillä vasta vähän vihreetä pilkistää ja taas on niin hirmu kylmä päivä tulossa.Mutta kyllä se siitä... iloista viikonloppua!

Annimuori kirjoitti...

Kateellisena katsoo nenä kiinni ruudussa pihakuvia...Meillä lunta vielä rutkasti ja varmaan menee pari-kolme viikkoa ennekuin pääsen pihaa tutkailemaan.Onneksi mullakin taimenkasvatus hyvässä vauhdissa.Unohdin vaan itse nuo laventelit kokonaan, täytyykin heti laittaa töpinäksi.

Henni kirjoitti...

Kiva kastelukannu!:) Kannatti poiketa lenkkipolulta.

Täälläkin taimenkasvatus käynnissä. Hyvällä alulla on jo tomaatit, ruohosipuli ja koristekurpitsat. Jipii! Jospa sais ne ihan pihalle saakka. Kasvatuslaatikkokin on jo odottemassa..

Sanna kirjoitti...

Oi ihana kevät :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...