keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Maalla-lehti ja emalia


Ostin kirpparilta maaliskuun Maalla-lehden eurolla jo pari viikkoa sitten. Olen unohtanut hehkuttaa, miten kiva lehti on! Suomen ainoa ns. country living -lehti. Minulle uusi lehti, viehätyin sen sisällöstä, paljon kivoja juttuja ja kuvia. Pitää jatkossakin saada lehti käsiin.


Emali arvossaan -juttu oli hyvin kiinnostava. Tässä vain yksi sivu esittelyssä, mutta useita esineitä oli esitelty ja niiden perässä myös hinnat. Melkoisia summia vanhoista emaliastioista jo pyydetään. Täytyy pitää kirppareilla silmät auki, jos niiltä jotain bongailisi.


Emaliastioissa on oma taikansa ja lumonsa. Tämän vanhan puhki palaneen kattilan pelastin eräältä vanhalta mökiltä. Pidän siinä kesällä kukkia pihalla. Minusta sen värit ovat upeat!


Nämä siniset emalit ovat 90-luvun lopulta, olin silloin hullaantunut kaikkeen siniseen. Nämä toimivat keittiössä tänä päivänäkin, purkit säilövät sisäänsä milloin mitäkin; nyt niissä on irtoteetä ja pop cornin jyviä. :)

Kivaa keskiviikkoa!

9 kommenttia:

Heikku kirjoitti...

oi, tuosta punakeltaisesta emalikattilasta tulee mieleen isomummulan piha -siellä oli maitotonkkia ja emalikattiloita kukkia täynnä kantojen nokassa kesäisin. :)

Kuukki kirjoitti...

Olen myös huomannut, että emalikattilat ja -astiat maksavat nykyään tosi paljon kirppiksillä, jopa huonokuntoiset. Mutta nuo sinun sinisesi ovat ihania!

Hauska tuo tarrapostauskin. Ei sillä niin väliä ollut, mikä oli tarran "sanoma", kun ne olivat in.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Maalla-lehti on ihana julkaisu! Anoppini tilaa sitä ja aina Savon mummolareissuilla luen lehteä haaveillen ja inspiroituen. Nythän Suomessa ilmestyy toinenkin "country living"-lehti, Maalaisunelma, joka sekin on kiva, mutta jutut ovat toistaiseksi pääosin käännösartikkeleita muista Pohjoismaista.
Emaliastiasi ovat suloisia, etenkin tuo "kukkakattila" :)

Eeviregina kirjoitti...

Minäkin tykkäsin Maalla-lehdestä. Olen kerännyt monia vuosia emaliastioita ja hinnoissa on kyllä eroja.Kannattaa pitää silmänsä auki, voi löytää aarteita. Olen ostanut emalimukeja ja kulhoja 1-2 eurolla. Työpaikalleni olen kerännyt punaisia emaliastioita, lähinnä kattiloita, kahvipannuja ja sankoja.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Sinulla on hienoja sinisiä
emaliastioita. Kattilakin on kaunis. Tosi on, että emaliastiastiat ovat kirpparilla kalliita.

Kiitos liittymisestä lukijakseni!

Mukavaa loppuviikkoa!

-Jassu- kirjoitti...

Itse en ole keräillyt emalia, mutta olen myös laittanut merkille ettei niitä juurikaan kippiksillä näe. Taitaa mennä heti kaupaksi.

Tuula kirjoitti...

Vanhoissa emaliastioissa on oman aikansa viehätystä. Kolhut ja kolot vielä sulostuttavat ^^. Tuo punakeltainen kattila on just sopiva ulos kukille... kohta saat sen taas laittaa ^^.

RuusuLiisa kirjoitti...

Kauniita! Olen myös huomannut ettei kirppiksiltä löydy emaliastioita tai sitten ovat järkyttävissä hinnoissa! Ja ihanaa, että sinulla on säilynyt noita tarroja - muistan nuo lähes kaikki erittäin hyvin :D ollaan siis samaa ikäluokkaa.

Possumamma kirjoitti...

Myönnettäköön, ettei tota lehteä ole tullut juurikaan luettua, ollut mun mielestä aikaisemmin huono. Mutta nyt tuli luettua, ja tykästyin -oli tässä numerossa semmoista ihanaa mummolaromantiikkaa, josta olen tykännyt aina -kuten nyt esimerkiksi noista ihanan värikkäistä emaliastioista, joita aina kirppareilta metsästelen:) Jään siis odottelemaan seuraavaa numeroa, että mitäs tuokaan tullessaan:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...