perjantai 26. maaliskuuta 2010

Pääsiäistunnelmissa


Arkinen ovikranssi vaihtui pääsiäiskranssiin! Tervetuloa meille pääsiäinen ja pienet virpojat! :) Mouse in Housen sivuilla luki; jos olet jouluihminen olet todennäköisesti myös pääsiäisihminen. Näin on! :) Pääsiäinen on ollut minulle aina tärkeä, äidin suku on ortodokseja ja heillähän pääsiäinen on suuri juhla. Lapsuudessani kukko (niin siis kukko muni, ei kana.) kävi munimassa suklaayllätysmunia ja serkut tulivat usein mummolaan pääsiäisen viettoon. Niillä oli suuri merkitys. Tietysti virpomispalkkiot olivat tärkeitä myös. Mummolla oli sellainen kirkas lasinen kukko, jossa oli aina karkkia. Monessa blogissa on ollut juttua nyt Tiimarin värikkäistä kukoista ja siitä että niistä saa värin pois konetiskiaineella. Olen tässä harkinnut myös sellaisen kukon hankkimista ja värin poistoa. Niin saisin lähes samanlaisen lasikukon kuin mummolla oli. Lapsuudesta ovat monet perinteet kulkeneet mukanani ja vähitellen tässä siirrän pääsiäiseniloa tyttärelleni!


Narsissit viimeistään tuovat kevätauringon! Olen istuttanut pihalle narsissin sipuleita syksyllä, mutta nyt on takapiha niin täynnä lunta, että niistä kukista nautitaankin vasta kesällä!


Olen laittanut kukinnan jälkeen narsissinsipulit maahan. Vaihtelevalla menestyksellä ne ovat seuraavana vuonna vielä kukkineet.


Pääsiäisasetelma


Nämä puumunat on vielä tarkoitus ripustaa joko meille tuotavien virpomavitsojen oksille tai jos virpojia ei käy, niin sitten oksat on haettava itse. Yleensä kyllä pieniä noitia käy palmusunnuntaisin ja nytkin olemme varautuneet heidän vierailuunsa.


Vehnän kylvin viime sunnuntaina. On nyt sopivasti palmusunnuntaiksi näyttävän näköinen. Rairuohon meinaan vielä kylvää, niin se ehtii pääsiäiseksi.


Valokuvasydän sai myös pääsiäistä pidellekseen. Paperimunat leikkasin Pirkan Napero-kirjeestä. ;)

Mukavaa virpomisviikonloppua!

8 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Ihania pääsiäistunnelmia, joihin olen itsekin ollut pikkuhiljaa virittäytymässä. Kiinnostava kuulla äitisi suvun olevan ortodokseja; Itse olen "varttiortodoksi", isänäitini oli ortodoksi ja sitä myöten koko mummoni suku :)

Miia kirjoitti...

Ihania pääsiäiskuvia ja herttaisia pääsiäismuistoja!

MaMMeli kirjoitti...

Ihana pääsiäisaiheinen postaus, tuntui niin keväiseltä :)

-Jassu- kirjoitti...

Kauniita asetelmia!
Itse en ole erityisen kova laittamaan pääsiäiskoristeita, tyttären kanssa nyt rairuoho piti laittaa ja muutama oksa koristellaan.

Mutta yksi asia kyllä ehdottomasti kuuluu pääsiäiseen ja sitä kovasti odotan, nimittäin pienet virpojat ovella! Suuri on suru jos jonakin vuonna ei ole naapuruston lapset uskaltautuneet ovelle ja kova on ollut työ syödä itse kaikki herkut. :-)

kisu kirjoitti...

Ihanaa pääsiäistunnelmaa, niin keväisiä värejä. Ovikaranssisi on kaunis.
Mukavaa viikonloppua!
-kisu-

Maria kirjoitti...

Suloisia kuvia!
Ensimmäisen kuvan kranssi on Ihana!

Edla kirjoitti...

Aivan I-h-a-n-i-a pääsiäisjuttuja :)

Liiolii kirjoitti...

Heippa! Mä olen ortodoksi. :) Pääsiäinen on tosiaan iso juhla. Ihanaisia koristeita sinulla. Kranssi on kuin linnunpesä. <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...